Vraag en Antwoord

Beveiligde site

Wat zijn de openingstijden van BRON?
Het basisregister sluit om 20.00 uur. Als voor 18.00 uur bestanden worden aangeleverd dan kunnen deze dezelfde dag mee in de verwerking. De bestanden blijven namelijk twee uur staan op de site, zodat een instelling een bestand nog kan terughalen als dit noodzakelijk is.

2BRON

Welke velden zijn verplicht om in te vullen? 
De velden met een sterretje (*) erbij vermeld zijn verplicht om in te vullen. 

Wat zijn sleutelgegevens?
Om de identificatie via de gemeentelijke basisadministratie (GBA) te kunnen doen zijn bepaalde persoonsgegevens nodig. Deze noemen we de sleutelgegevens. Dit zijn het burgerservicenummer (BSN), de geboortedatum, de postcode en het geslacht van de student of leerling.

Om de identificatie soepel te laten verlopen is het handig om zo veel mogelijk persoonsgegevens in te vullen in 2BRON.

Ik kan de referentietabellen niet inlezen, de map kan niet uitgeklapt worden?
Het klopt dat de map niet uitgeklapt kan worden. De referentiegegevens kunnen ingelezen worden in 2Bron door op "gegevens bijwerken" te klikken en vervolgens via het icoontje  de juiste map met referentiegegevens te zoeken. Klik op "referentietabellen" zodat deze donkerblauw wordt van selecteren (openklappen is dus niet nodig bij deze map) en vervolgens op "ok". Daarna kunt u op "importeren" klikken en zullen de referentiegegevens worden ingelezen. Zodra onderin het scherm “importeren voltooid” verschijnt kunt u het scherm sluiten.

Er wordt aangegeven dat het aanleverpunt niet klopt. Hoe kan ik deze wijzigen?
Standaard is 2Bron gevuld met aanleverpunt 00. Heeft u aangegeven dat u gebruik maakt van aanleverpunt 01 of anders dan kunt u dit wijzigen onder “2Bron” (links bovenaan het hoofdscherm). Klik op “batchgegevens” dan opent automatisch het scherm  “applicatie gegevens batchnummers”. Hier kunt u door op “wijzigen te klikken het aanleverpuntnummer wijzigen.

Ik krijg een afkeur op postcode en landcode, terwijl deze wel kloppen?
Postcode en landcode worden bij een nieuwe melding met twee sterretjes (**) aangegeven. Dit betekent dat u óf de postcode, óf de landcode moet invullen. Als beide velden worden gevuld geeft 2Bron een afkeur.